هنرستان دخترانه هوانوردی فراز هنرستان دخترانه هوانوردی فراز هنرستان دخترانه هوانوردی فراز

رشته های تحصیلی هوانوردی در دانشگاه (میهمانداری)

میهماندازی

مهماندار هواپیما،توسط خطوط هوایی برای تضمین ایمنی و آسایش مسافران در پروازهای تجاری و نیز جت‌های تشریفاتی ممتاز، به‌کار گرفته می‌شود. وظیفه مهماندار کمک به مسافران برای داشتن سفری راحت، ایمن و لذت بخش است. به عبارتی در یک پرواز هوایی بیشترین مسئولیت پس از خلبان بر عهده مهماندار می باشد.

مهماندار باید به زبان خارجی مسلط باشد. البته در میزان و کیفیت شرایط موضوع، تفاوتهایی در بین شرکت های هواپیمایی مشاهده می شود. مهماندار در برخورد با مسافران مختلف باید نرم و قاطع باشد. داشتن مهارت های ارتباطی خوب و توان انجام کارها به صورت تیمی در این شغل بسیار مهم است.

یک مهماندار باید از لحاظ جسمانی نیز دارای توان مناسبی باشد زیرا معمولا ساعات زیادی را باید بایستد و یا در فضاهای کوچک تردد کند. شرایط جوی نامناسب هواپیما نیز گاهی این شرایط را سخت تر می کند.

یک  مهماندار ، به نوعی پیشانی شرکت هواپیمایی است و نقش بسیار مهمی در ارزیبابی شرکت هواپیمایی به عهده دارد . یک مهماندار باید با برقراری ارتباط موثر و مفید ، با مسافرین هواپیما ، احساس آرامش را به مسافرین هدیه کند و در عین حال در شرایط اضطراری ، مهماندار با صلابت و جدیت باید بتواند مسافران را در خروج اضطراری مدیریت کند تا جان مسافران حفظ شود .

این شغل با توجه به ماهیت سفر ، دارای محاسن خاص و منحصر به فردی است ... شما میتوانید از شهر ها و کشور های مختلف بازدید کنید ، و از امکانات شرکت های هواپیمایی طی سفر بهره مند شوید .

در عین حال ، باید توجه داشت که مهمانداری، شغلی است که دارای برنامه زمانبندی مناسب و ثابت نیست چرا که در ساعات مختلف شبانه روز و بعضا ایام تعطیل خدمه پرواز مشغول انجام وظیفه خواهند بود

داوطلبان این رشته ، طی دوران آموزش درس های مختلفی مرتبط با ایمنی و آشنایی با هواپیما و پرواز را فرا میگیرند .

و پس از دریافت مدارک از سازمان هواپیمایی کشوری میتوانند در ایرلاین های مختلف شروع به کار کنند .

رشته های تحصیلی هوانوردی در دانشگاه (تعمیر ونگهداری هواپیما)

رشته تعمیر ونگهداری هواپیما : A&P 
رشته تعمير و نگهداري هواپيما، در بر دارنده اصول طراحي و ساخت، بازسازي و تعمير و نگهداري قسمت هايي از صنايع هواپيما سازي، هلي کوپتر سازي، است . در واقع متخصص تعمير و نگهداري هواپيما را مي توان پزشک هواپيما دانست .
 چون همان طور که پزشک بايد بدن انسان را کاملاً بشناسد، يک متخصص تعمير و نگهداري هواپيما نيز بايد تمام اجزاي هواپيما را بشناسد تا اگر مشکلي پيش آمد، متوجه شود که اين مشکل مربوط به کدام قطعه است و با تعمير يا تعويض قطعه مورد نظر، ايمني يک پرواز را تضمين کندو از همين رو دانشجوي اين رشته بايد خلاقيت، پشتکار و علاقه فراوان به کارهاي فني داشته باشد تا بتواند دروس متفاوت و متنوع اين رشته را با موفقيت مطالعه کرده و در نهايت متخصص توانمندي شود.

تمامی شرکت های هواپیمایی در واحد تعمیر و نگهداری خود نیازمند مهندسین تعمیر و نگهداری هستند . رشته ای حساس که مستلزم دانش فنی بالای است . چرا که سلامت و ایمنی پرواز به دستان مهندسین واحد نگهداری وابسته است . 
لازم به ذکر است که چک های دوره ای فنی موتور و بدنه ی هواپیما توسط مهندسین این واحد انجام میشود . 
این رشته نیز با توجه به حساسیت مستلزم دریافت مدرک A&P مورد تایید ایکائو از سازمان هواپیمایی کشوری است.

رشته های تحصیلی هوانوردی در دانشگاه (خلبانی)

رشته خلبانی : 

خلبان در واقع سکان دار هدایت هواپیما است و عهده دار مسولیت بسیار سنگینی است . چرا که جان چند صد مسافر و یا هواپیمایی که سرمایه ی ملی محسوب میشود به مهارت خلبان وابسته است . 

امروزه در کشور ما بانوان خلبان با وجود مشکلات زیاد توانسته اند وارد بازار کار شوند و رفته رفته شرایط پذیرش بانوان خلبان در شرکت های هواپیمایی بهتر میشود . در حال حاضر در شرکت های هواپیمایی قشم ایر و ایران ایر تور ، ماهان ، تابان بانوان موفق خلبان در حال پرواز هستند . 
یکی دیگر از مشاغل پیش روی بانوان ، رشته استاد خلبانی هواپیمای سبک میباشد که فضای شغلی مساعدی برای بانوان ایجاد میکند . در حال حاضر تعداد زیادی از بانوان در منصب استاد خلبانی به آموزش پرواز در آموزشگاه های خلبانی مشغول هستند و با توجه به حضور پر تعداد بانوان متقاضی رشته خلبانی ، نیاز زیادی به اساتید خانم وجود دارد .

رشته خلباتی

رشته های تحصیلی هوانوردی در دانشگاه (دیسپچری)

رشته دیسپچری 
 آیا در مورد دیسپچ میدانید؟

یکی از رشته های پر طرفدار در بین بانوان مشتاق به هوانوردی رشته دیسپچری میباشد. واحد ديسپچ در همه ی ایرلاین ها به عنوان بخشی از واحد عملیات پرواز مستقر خواهد بود و موظف است ضمن برقراری ارتباط  مستمر و مستقيم با تمامی بخش ها و واحد هایی که در انجام یک پرواز نقش دارند ، اطلاعات لازم را به خلبان مخابره نماید ..

 به نوعی واحد اعزام خلبان به پرواز و انجام کلیه ی هماهنگی های مربوطه تلقی میشود.  به علاوه ديسپچ به دليل قرار گرفتن در مركز ثقل عملیات پروازی از اهمیت خاصی برخوردار است .

 

⬅️ در واقع مركز اطلاعات و محاسبات پروازی درخواستی جهت كمك به خلبان نيز تلقی می شود و متخصصان شاغل در آن موظف اند اطلاعات درخواستی خلبانان را در زمينه های گوناگون اعم از گزارشات هوا ؛ميزان وزن بار و مسافر ؛ اطلاعات هوانوردی مورد نياز خلبان وخدمه پروازی وسرويس ها و بسياری از مسائل تخصصی مورد نياز هواپيما راتهيه و در اختيار آنان قرار دهندو گاهی به عنوان رابط بين خلبانان و مراقبت پروازانجام وظيفه مينمايند.


⬅️لازم به ذكراست كه بدليل اهداف مشترك در زمينه ايجاد سهولت بيشتر درانجام پروازها ارتباط تنگاتنگی بين ديسپچ با واحد های سازمان هواپيمايی كشوری و شركت فرودگاهای كشور وجود دارد . مراکزی نظير مراقبت پرواز و واحد بريفينگ پرواز و... برای تبادل اطلاعات مختلف پروازی اعم ازفلايت پلن شماره پرواز؛ تجهيزات و دستگاههای ناوبری؛ مسير پروازی ؛ سرعت و ارتفاع هواپيما ؛ زمان تخمينی عبور از مرزهای هوايی و 
تعيين فرودگاه كمكی به صورت دائم با واحد های دیسپچ موجود در ایرلاین ها در ارتباط هستند. 
-این رشته نیز مستلزم دریافت مدارک مورد تایید سازمان جهانی پرواز میباشد 

معرفی مشاغل هوانوردی (مراقبت پرواز)

      مراقبت پرواز (Air Traffic control)

براساس اسناد بين‌المللي سازمان ايکائو مراقبت پرواز سرویسی است که اهداف کلي آن عبارتنداز:

  • کنترل تردد هواپیماها به منظور جلوگیری از برخورد با یکدیگر و ایجاد فاصله ی مناسب از موانع زمینی . 
  • ايجاد بستر‌هاي لازم، مناسب و کارآمد براي حرکت روان هواپيماها در زمين و آسمان.
  •  تسريع و ايجاد نظم در جريان پروازها.
  • ارايه اطلاعات لازم و مفيد در جهت ايمني پروازها.
  • کمک و مساعدت به هواپيماهايي که در وضعيت اضطراري قرار دارند.

 به طور کلی نظارت بر پرواز همه ی وسائل پرنده در فضای کشور و صدور مجوز جهت عملیات آنها .

مراقبت پرواز به دلیل حساسیت بسیار بالای که دارد مستلزم مهارت و دانش خاصی است و جزو حساس ترین مشاغل جهان محسوب میشود . این رشته همچون سایر رشته های هوانوردی مستلزم دریافت گواهینامه های مورد تایید سازمان جهانی پرواز (ایکائو) میباشد .

 

رشته های تحصیلی هوانوردی در دانشگاه (اویونیک)

رشته اویونیک: 

یکی دیگر از مشاغل مهندسی هوانوردی محسوب میشود که بانوان زیادی در این شغل در حال فعالیت هستند . 
این رشته در حقیقت به معنی الکترونیک هواپیما است . و مهندسین اویونیک عهده دار بررسی و تعمییر کلیه ی تجهیزات الکترونیکی هواپیما هستند . 
فارغ التحصیلان دوره اویونیک هواپیما پس از اخذ گواهینامه گذراندن دوره، جهت آزمون به اداره استاندارد پرواز سازمان هواپیمایی کشوری معرفی می شوند و پس از قبولی در امتحان کتبی، مصاحبه فنی و چک پزشکی موفق به اخذ گواهینامه نوعB2 می شوند. دارندگان این گواهینامه از نظر سازمان هواپیمایی کشوری صلاحیت کار بر روی تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی (اویونیکی) هواپیما را خواهند داشت.

واحد ایمنی زمینی

واحد ایمنی زمینی :

 به عنوان زیر مجموعه معاونت عملیات هوانوردی از ادارات عملیاتی فرودگاه محسوب شده و طبق قوانین بین المللی و مصوب انجام وظیفه می نماید . شاغلین در این رشته ، امور مهمی نظیر انجام سرویس امداد و نجات و اطفاء حریق، نظارت، کنترل و بازدیدهای ایمنی از هواپیما و تجهیزات و راه ها دسترسی و ارتباطی واقع در فرودگاه و انجام امور مربوط به مدیریت محل پارک هواپیما ها  که خود مشتمل بر 13 بخش بسیار مهم در ایمنی و سلامت پرواز است .
انجام امور مربوط به هماهنگی و همکاری ها با سازمان ها و ارگان های مستقر در فرودگاه.

 انجام امور آموزشی که بخش قابل ملاحظه ای در شرح وظایف این اداره محسوب می شود .

 انجام امور مربوط به ایمنی اماکن فرودگاهی.

 انجام امور مربوط به مواقع اضطراری انجام و تجهیزات بررسی سوانح و انجام امور مربوط به مستندسازی ها را بر عهده دارد.

ابتدای صفحه